HANDPANSPELER & DOCENT UIT AMERSFOORT

Elke keer als ik, Ralf Silvius, mijn handpannen bespeel, gebeurt er iets magisch van binnen. Deze magie delen met anderen is waar ik ongelooflijk blij van wordt. Ik improviseer met dat wat er is, waarin soms terugkerende muzikale patronen zitten.

Het zijn klanken die je kunnen laten ontspannen. Met je ogen dicht kunnen laten afdwalen naar waar je onbewuste je heen wil brengen.

Ik speel tijdens retraites, yoga-lessen, meditatie-sessies, ceremonies, ik treed solo & met andere muzikanten op en ik geef les.

Mijn ervaring is dat de handpan het proces van deelnemers/luisteraars vaak een laagje dieper kan brengen.

Geef je zelf mooie events op gebied van bewustzijn of wil je een huiskamerconcert organiseren? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. 

Voor wie er nog nooit een heeft aangeraakt is een First Contact met deze spaceships aan te raden en in de agenda kun je zien waar ik te vinden ben.

Wat de handpan ook voor je betekent, ik wens je een mooie reis.

HANDPAN LES

Tik/Klik hieronder op een box voor meer informatie

De investering voor een les van een uur bepaal je zelf tussen de €45,- en €75,- per uur. Dit kun je contant of via een Open Tikkie voldoen.

FIRST CONTACT

Voor als je uitgebreid kennis wilt maken met de handpan
 • Je bent hier aanbeland omdat je nieuwsgierig bent naar zo’n magisch spaceship ook wel handpan genoemd. Het instrument prikkelt, maar er zomaar één aanschaffen is een te grote sprong vanwege het hoge bedrag. Je wilt graag eerst weten wat het instrument is en of het je ligt. 

  In een First Contact les, neem ik je mee op ontdekking naar het mooie instrument. Ik vertel over de handpan, de verschillende materialen en beantwoord je eventuele vragen. Vervolgens leer je een goede aanslag en probeer je mijn verschillende pannen en scales (toonladders) uit. 

  Aan het einde van het uur ga je met een nieuwe ervaring en een hoop informatie de deur uit en weet je waar je een goed kwaliteitsinstrument kunt huren en/of aanschaffen. 

BEGINNER

Voor als je al een eigen handpan hebt
 • Je hebt een handpan, kan er intuïtief al wat klanken uithalen, maar je hebt behoefte aan begeleiding. 

  Daar help ik je graag bij. Er zijn enorm veel goede online video-cursussen en gratis tutorials die je op weg kunnen helpen van onder andere Amy Naylor

  Maar waar ik zelf tegenaan liep, was het gebrek aan afstemming op maat en de persoonlijke aanwijzingen die me verder konden helpen. 

  Live handpan les, online of offline, kan een enorme boost geven aan je spel. Het zijn soms de kleinste aanwijzingen over je houding of het aanleren van een bepaalde oefening die een stroomversnelling kunnen betekenen voor jouw ontdekkingsreis op de handpan. 

  Je bent van harte welkom hier in Amersfoort of we kunnen online werken via Zoom.

LESSENREEKS

Voor de aanpakker

 • Je kunt ook in 1x een reeks van 5 lessen plannen. De één heeft behoefte aan wekelijks een les en de ander heeft er liever wat meer tijd tussen. Als je bijvoorbeeld een handpan hebt gehuurd en alles uit je huurperiode wilt halen, kan wekelijks een uur les heel fijn zijn. Als je een eigen handpan hebt is het soms juist fijn om wat meer tijd te hebben om te oefenen met de lesstof.

  In overleg kijken we naar de vorm die bij jou(w leercurve) past.
  Wanneer je een reeks van 5 lessen afneemt, kun je de prijs per les wat naar beneden schroeven als je in één keer betaalt.

CADEAU

Voor als iemand alles al heeft en je degene toch een cadeau wilt geven

 • Op zoek naar een ervaringscadeau in plaats van zoeken naar iets wat iemand nog niet heeft?

  Geef een First Contact of Beginnersles cadeau. Je ontvangt van mij een PDF via de mail. Er zijn aanpassingen mogelijk, mocht je er bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap op kwijt willen of de les willen verlengen.

  Ik hoor graag je wensen via het contactformulier

REVIEWS

Heel erg bedankt Ralf voor de inspirerende handpan workshop vanmiddag. Jij (en je vriendin) creëerde voor ons een hele gastvrije, oordeelvrije, ontspannen en veilige sfeer. Muziek maken voelt soms kwetsbaar, maar met jou als docent voelde we ons vrij om creatief te zijn met de instrumenten. We hadden nog nooit een handpan aangeraakt en toch hadden we onder jouw begeleiding na anderhalf uur veel meer gevoel met het instrument. Maar het allerbelangrijkste: we hebben er vooral heel veel plezier in gehad, jouw passie voor de handpan is aanstekelijk. We kijken er echt naar uit verder te spelen en experimenteren de handpan. 

Merel & Ferry

Leerlingen

Ralf heeft bij mij in de yogastudio de handpanmuziek verzorgd tijdens een Candlelight Yogales. Wat mij meteen opviel is de rust die Ralf al bij binnenkomst uitstraalt. Hij weet de prachtige handpanklanken haarfijn af te stemmen op de houdingen zonder dat we hier vooraf over gesproken hebben. Je kunt merken dat hij intuïtief speelt, dat merk je, hoor je en voel je. Dit alles maakte de les extra intens en voor alle deelnemers een hele mooie ervaring!

Lisa

Yin Yoga docent

De energie die Ralf inbrengt met zijn handpan en door zijn persoon is een mooie en waardevolle aanvulling op de verstilling in mijn Yin yogalessen. Alle deelnemers waren zeer enthousiast over zijn spel. Dit smaakt naar meer!

Susan

Yin Yoga docent

Op mijn verzoek was Ralf aanwezig bij de afscheidsdienst van mijn vader. Hij was in staat om zich te verbinden met wat er zich aan emoties aandiende tijdens en tussen het uitspreken van mijn teksten, en gaf daar met zijn handpan intuïtief een uniek en sfeervol klankpatroon aan mee. Geen instrument had dit beter of mooier kunnen vertalen. En wat straalt deze man een rust uit. Met zijn aanwezigheid en spel bracht hij balans in mijn hyper-hoge energie en bood hij me een solide frame om de dienst te kunnen leiden. Dat heeft er in grote mate toe bijgedragen dat dit afscheid een bijzondere en dierbare herinnering blijft.

J

Nabestaande

Normaal gesproken heb ik m’n woordje wel snel klaar, maar een goede omschrijving vinden voor de muziek van Ralf en de handpan blijkt nog niet zo makkelijk. Het is gewoon een ervaring. De klanken zorgen ervoor dat ik echt wil luisteren. Het zijn ongewone klanken en ik vind ze mooi. Ook lijkt er een bepaalde diepte in te zitten die me raakt. Letterlijk. Het klinkt misschien gek, maar het is alsof er een trilling uit voortkomt die echt iets met me doet. Ik heb best een druk hoofd, met veel gedachten, maar als Ralf op de handpan speelt is het veel moeilijker om na te denken. Dat is prettig, want ik kom beter tot rust als het kalmer wordt in m’n hoofd. Het is alsof het luisteren naar de handpan me werkelijk dichter bij mezelf brengt. Even niks hoeven doen, maar gewoon zijn. Echt fijn.

Merel

Luisteraar Huiskamerconcert

Als Ralf binnenkomt gebeurt er iets, dat heb ik altijd bij hem gezien. De handpan is een aanvulling op zijn fijne energie. Hij heeft bij ons in de tuin gespeeld voor een gevarieerd gezelschap. En ik zag iedereen zijn energie ervaren. Er kwam een bepaalde rust over hen, iedereen genoot van de prachtige klanken en van hoe hij hen meenam in zijn wereld. Even geen gedoe, ellende in de wereld, energiecrisis of andere issues. Maar in het hier en nu voelen en ervaren. 

Eric & Karelien

Hosts Tuinconcert

Door het luisteren naar de handpan, en dan een bepaald nummer waar een speciale aanslag in zit, merkte ik dat ik geroerd werd. Iets in mij werd geraakt. Door daar aan toe te geven voelde ik dat ik zachter werd. De dag van mij af viel en ik helemaal in het hier en nu kon zijn.

Jannette

Luisteraar Huiskamerconcert

VIDEO'S

I love the handpan community so much! @severin_handpan reached out a while back and a few DM's later we picked a date, time & place. 

We had some nice jams together! Love it how easily we connected in music and as human beings 🙏🏼

And if you don't know Severin yet, be sure to check him out. He's a very skilled player and I learned a lot whilst playing together 🔥 

🛸 @samasta_handpan F#2 Pygmy
🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy

🎥 @carolinesounds 
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife

I love the handpan community so much! @severin_handpan reached out a while back and a few DM`s later we picked a date, time & place.

We had some nice jams together! Love it how easily we connected in music and as human beings 🙏🏼

And if you don`t know Severin yet, be sure to check him out. He`s a very skilled player and I learned a lot whilst playing together 🔥

🛸 @samasta_handpan F#2 Pygmy
🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy

🎥 @carolinesounds#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife
...

85 12
Roots - no. 3

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife

Roots - no. 3

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife
...

45 8
Roots - no. 2

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife

Roots - no. 2

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife
...

56 9
Roots - no. 1

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife

Roots - no. 1

Excerpt from my upcoming YouTube video #linkinbio

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #pantamsoul #handpanlife
...

69 10
What a beautiful evening it was! 🌅 

A lovely tour through nature by @eemsuppen, gorgeous sunset, beautiful people, my relaxing handpan tunes and some gentle singing by @carolinesounds 🙏🏼
•
•
•
#handpan #concertophetwater #suptour #rivierdeeem #samensuppen #amersfoort #soest #rivierdeeem #handpanmusic #handpanworld #handpans #handpansound #planethandpan #musicinnature #naturelover #tranquilwaters #playoutdoors #standuppaddle #sup #canoe #goodvibes #peaceful #ontheriverunderthestars

What a beautiful evening it was! 🌅

A lovely tour through nature by @eemsuppen, gorgeous sunset, beautiful people, my relaxing handpan tunes and some gentle singing by @carolinesounds 🙏🏼#handpan #concertophetwater #suptour #rivierdeeem #samensuppen #amersfoort #soest #rivierdeeem #handpanmusic #handpanworld #handpans #handpansound #planethandpan #musicinnature #naturelover #tranquilwaters #playoutdoors #standuppaddle #sup #canoe #goodvibes #peaceful #ontheriverunderthestars
...

121 24
The sunset side of the first one in this serie

🛸 @sunyata_handpan E Amara
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne

The sunset side of the first one in this serie

🛸 @sunyata_handpan E Amara#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne
...

80 6
This handpan journey has brought me so so much. Of all the places I played so far, playing outside in nature really is my favorite 💚 

🛸 @sunyata_handpan E Amara
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne

This handpan journey has brought me so so much. Of all the places I played so far, playing outside in nature really is my favorite 💚

🛸 @sunyata_handpan E Amara#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne
...

59 2
During our holiday I finally set my alarm to be at this spot with stunning view at sunrise, but as I was setting up, a big front of dark clouds was closing in 😅 

So it was a really short jam with some occasional looking around if I still had some time before all the gear would get wet. After I packed my stuff, headed back to our tiny stay in the woods a big thunderstorm broke loose ⛈️ 

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpansoul #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne

During our holiday I finally set my alarm to be at this spot with stunning view at sunrise, but as I was setting up, a big front of dark clouds was closing in 😅

So it was a really short jam with some occasional looking around if I still had some time before all the gear would get wet. After I packed my stuff, headed back to our tiny stay in the woods a big thunderstorm broke loose ⛈️

🛸 @handpanshop.nl Volta C# Pygmy#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpansoul #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne
...

122 12
Third jam in the woods of the Auvergne 🇫🇷 💚

🎤 @carolinesounds 
🛸 @ralfsilvius on a @sunyata_handpan E Amara
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #sing #improvisedsinging #singfromtheheart #soulsinger

Third jam in the woods of the Auvergne 🇫🇷 💚

🎤 @carolinesounds
🛸 @ralfsilvius on a @sunyata_handpan E Amara#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #sing #improvisedsinging #singfromtheheart #soulsinger
...

63 9
"The Bird Above" whilst we were jamming a buzzard called out, you might need to turn up your volume to hear it. Full version coming on YouTube when we're home again 💚

🎤 @carolinesounds 
🛸 @ralfsilvius on a @sunyata_handpan E Amara
•
•
•
#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #sing #improvisedsinging #singfromtheheart #soulsinger

"The Bird Above" whilst we were jamming a buzzard called out, you might need to turn up your volume to hear it. Full version coming on YouTube when we`re home again 💚

🎤 @carolinesounds
🛸 @ralfsilvius on a @sunyata_handpan E Amara#handpan #handpanmusic #handpanplayer #handpanworld #handpans #improvisation #improvisedmusic #hangdrum #pantam #musician #musicofinstagram #intuitivemusic #letitflow #improv #planethandpan #musicislife #musiciansofinstagram #meditation #meditate #musicoutside #naturelover #handpansoul #auvergne #sing #improvisedsinging #singfromtheheart #soulsinger
...

73 8

AGENDA

overzicht van speeldata
Geen evenementen gevonden!

CONTACT

voor vragen, lesaanvragen en/of het aanbieden van een mooie speelplek

  DONATIE

  dank voor je support!

  Fotografie: Auke Hamers